Wie zijn wij

Historie

Begin jaren ‘80 is Ad van den Broek gestart met het vervaardigen van tenen manden in zijn werkplaats in Beek en Donk. Onder de naam “De Mandenman” werden vlechtwerken vervaardigd voor uiteenlopende toepassingen. De werkwijze van vlechten is door de tijd weinig veranderd maar de techniek is aangepast aan de beschikbaarheid van grondstoffen.
Eind jaren ’90 kwam bij “De Mandenman” het verzoek binnen om een gevlochten grafmand te vervaardigen, wat tot op dat moment nog niet zo gebruikelijk was.
Daarna is er op structurele basis gewerkt aan het doorontwikkelen van gevlochten grafmanden.
Dat heeft geleid tot de unieke collectie die op dit moment onder de naam "Laatste Reismand" wordt aangeboden. 

Vakwerk

Meesterschap en gedrevenheid zorgen er voor dat de vlechtwerken die door onze medewerkers met zorg worden vervaardigd, de kwaliteit uitstralen die u van ons mag verwachten. Alle producten worden met kennis van zaken en door ervaren ambachtshanden gemaakt.

Snel geleverd

Het assortiment grafmanden proberen we zover mogelijk voor u uit voorraad te leveren. Indien u een specifieke vraag hebt over modellen gaan we met u overleggen wat de snelste levertijd is.

Nederlands product

Grafmanden en draagbaren worden ambachtelijk gevlochten van wilgenteen dat op grienden in Nederland groeit en tijdens het snoeien beschikbaar komt. De bodem wordt van hout vervaardigd om de bruikbaarheid te verhogen. Uiteraard wordt hier uitsluitend PEFC goedgekeurd materiaal voor gebruikt. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de bekleding van de grafmand afhankelijk van de wens van de gebruiker.

Duurzaam

Nu er een beweging op gang komt naar duurzame uitvaarten is aan ons verzocht om manden en draagbaren te vervaardigen van duurzame materialen. Daarom zijn een aantal manden gevlochten van materialen die in Nederland groeien en daarna op ambachtelijke wijze worden verwerkt. Van oudsher is de mandenmakerij een bedrijfstak welke weinig of geen belasting voor mens en natuur achter laat. Het productie proces is gericht op een minimalisering van de milieubelasting.

Maatschappelijk betrokken

“Laatste reismand” probeert zijn bedrijfsvoering op maatschappelijk verantwoorde manier uit te voeren. Door middel van ondersteuning aan sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten en kennisoverdracht proberen we bij te dragen aan een verantwoorde leefomgeving.