Advies

Waarom een gevlochten uitvaartmand?

Wanneer u geconfronteerd wordt met een afscheid van een dierbare, of u ziet het einde van uw eigen leven naderen, dan is het begrijpelijk dat u zoekt naar een tastbaar symbool tijdens de uitvaart of crematie. De grafmand neemt tijdens uw afscheid een bijzondere plaats in. Daarvoor hebben wij enkele modellen grafmanden gemaakt van ambachtelijk gevlochten wilgentenen of pitriet. Het is de laatste jaren steeds gebruikelijker om een statement te maken en te kiezen voor een duurzaam gemaakt product dat op een maatschappelijk verantwoorde manier is vervaardigd. In de volksmond praten we over grafmanden, uitvaartkisten, doodskisten of lijkkisten maar wij geven er de voorkeur aan om onze manden te presenteren als “Laatste Reismanden”.

Geschikt voor crematie en begraven

De grafmanden zijn zo ontworpen dat deze gebruikt kunnen worden voor begraven en crematie. Beheerders van natuurbegraafplaatsen en begrafenisondernemers zijn uitermate gecharmeerd vanwege het gebruik van organische materialen. Beheerders van crematoria gebruiken de aanwezig materialen als grondstof om het verbrandingsproces goed te laten verlopen, wat tot besparing van toegevoegde brandstof leidt. Het is altijd raadzaam om contact met uw begrafenisondernemer op te nemen omdat sommige crematoria specifieke eisen stellen aan de grafmanden.

Maatschappelijk verantwoord

De gevlochten manden zijn volledig gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal wat weinig of geen milieubelastende stoffen achter laat. We besteden uiterste zorgvuldigheid bij het sorteren van materialen waar onze producten van worden gemaakt. Uiteraard hebben alle overige gebruikte houten materialen zoveel mogelijk het keurmerk FSC of PEFC.

Milieubewust

Het milieu speelt een steeds belangrijkere rol bij het maken van keuzes, waardoor men steeds vaker de voorkeur geeft aan een gevlochten grafmand. Kiest u voor een gevlochten uitvaartkist dan maakt u een statement naar uw omgeving en geeft u aan dat u voor een eerlijk milieu kiest door gebruik te maken van natuurlijke materialen. De gebruikte grondstoffen komen bij voorkeur uit de directe omgeving zodat er een minimum aan CO2 uitstoot ontstaat wat daardoor weer bijdraagt aan een gezonder klimaat.

Footprint grondstoffen

Het oogsten van de gebruikte materialen en produceren van onze grafkisten is handwerk.
De CO2 uitstoot van onze producten is minimaal, ook in vergelijking met de houten grafkisten soms zelfs al zijn deze kisten gemaakt van lokaal hout.